Mijn sportweek #2

– ????? ??????? –

Afgelopen week heb ik weer geprobeerd om elke dag een stuk te bewegen. Hardlopen, een home workout of lekker wandelen in de zon. Het helpt me om lekker in mijn vel te zitten tijdens deze lockdown. Ik vertel je hoe mijn week eruit zag.

Maandag

Het begin van de week heb ik nog spierpijn van het tennissen van het weekend dus ik probeer even een stapje terug te doen. Ik wandel 30 minuten in de zon aan het einde van de middag. Lekker!

Dinsdag

Mijn benen voelen al wat losser dan gisteren en ik besluit een run te doen voor mijn lunch. Ik vind dit een ideaal tijdstip omdat mijn havermout dan goed is gezakt en je na het hardlopen direct kunt douchen en lunchen. Uiteindelijk loop ik 6,7 km in het zonnetje, zo vind ik sporten echt geen straf. Sterker nog ik kan me er echt op verheugen wanneer het lekker weer is.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij en weet ik eerlijk gezegd even niet hoe ik mezelf moet vermaken dus ik besluit de dag te starten met een home workout. Ik doe twee verschillende filmpjes op youtube. Daarna wandel ik 30 minuten om een frisse neus te halen. ‘s Middags fiets ik nog een stuk door de stad, zo gek dat ik hier amper nog kom. Ik woon op loopafstand van de Herestraat maar toch bevind ik me nu vaker in het zuiden van de stad. Wandelen in het stadspark of fietsen naar het Paterswoldse meer.

Donderdag

Ik werk de hele dag en wandel 60 minuten na mijn lunchpauze. Voor de rest is het veel stil zitten vandaag. En oja! Wat een spierpijn! Ik wist eigenlijk nooit dat je zo goed kon sporten gewoon op je vloedkleed in de woonkamer met een filmpje aan. No problemo.

Vrijdag

Vandaag beweeg ik eigenlijk niet, of nouja in en rondom het huis. Tsja zulke dagen zitten er ook tussen, haha.

Zaterdag

Vandaag word ik wakker en merk ik direct dat ik zin heb om te rennen. Hardloopkleren aan, een half ontbijtje erin en ik sleep mijn vriend mee naar het Stadspark. We lopen in totaal 7 KM, de beste run voor mij tot nu toe. En daarna… voelt het zo heerlijk!! Blij dat mijn lichaam sterker wordt en ik met steeds minder pijn kan bewegen. Spieropbouw gaat heel langzaam maar af en toe krijg ik een bevestiging dat het de goede kant op gaat, zoals vandaag!

Zondag

De hele zaterdag & zondag zijn we aan het klussen in huis, de slaapkamer krijgt een mini verbouwing. Daarvoor moet er heel veel dingen uitgezocht worden en versleept. Ik zit amper stil en mijn lichaam geeft nu wel aan dat het even genoeg is geweest. Pijn in mijn benen maar ik ben blij met het resultaat in huis. Een geïmproviseerde walk-in closet is er gekomen met meer loopruimte in de slaapkamer. Dit is wel zo fijn nu wel veel thuis zijn.

Omdat ik vegan eet let ik goed op mijn eitwit inname. Binnen een half uur na het sporten zorg ik ervoor dat ik iets eet met veel eiwitten. Een broodje met geroosterde kikkererwten, havermout met eiwitpoeder of een smoothie met eiwitpoeder zoals hier!

Komende week wordt het een stuk minder mooi weer maar toch probeer ik elke dag te bewegen, lekker muziekje op & gaan! Doe je mee?

2 Replies to “Mijn sportweek #2”

  1. Goed bezig!

    1. Dankjewel Papa!! Snel ook maar weer eens aan de wandel in het bos.
      Dat is ook altijd lekker uitwaaien.

Geef een reactie