Mijn Sportweek #6

You can rarely see what is right in front of you ☽

– ????? ??????? –

Een nieuwe week even wat minder goed nieuws, verplicht omschakelen maar uiteindelijk toch een superleuke sportweek. De les van afgelopen week was de echt de kunst van het omdenken. Wanneer je blijft balen van iets dat niet lukt, zie je niet wat er allemaal WEL mogelijk is. Ik vertel je hoe mijn week verliep.

Maandag

Ha die dansworkout van zondag voel ik vandaag nog goed, stijve benen! Tijd voor een rustdag. In de middag wandel ik naar mijn afspraak met de fysiotherapeut. Mijn knie wordt los gemasseerd en mijn rug gekraakt. En ik krijg de opdracht om mijn bovenbenen goed te trainen en deze stretch oefening te doen, deze kan goed werken als wanneer je, net als ik, last hebt van de buitenkant van je knie.

Dinsdag

Voor de lunch besluit ik 5 km te gaan rennen, het advies van de fysio was om het hardlopen rustig weer te starten. Na 4 km moet ik helaas stoppen, teveel last van m’n knie. In overleg las ik een hardloop-pauze van 2 weken in, om mijn lichaam wat rust te geven.

Woensdag

Rusten dus! Ha zo lastig vind ik dat, het liefst loop ik elke dag hard maar ik mijn lichaam is nog aan het herstellen dus rustig opbouwen is zo belangrijk. Morgen heb ik iets HEEL leuks op de planning staan, vandaag beweeg ik zo min mogelijk om mijn knie zoveel mogelijk rust te geven. Ik stap alleen even op de fiets aan het einde van de dag.

Donderdag

In de ochtend hijs ik mezelf voor het eerst in een ‘echt fietsbroekje’ en vertrekken we naar Drenthe om een mountainbike parcours te gaan doen. We huren de fietsen en yesss wat is dit leuk. Best wel spannend omdat je echt elk moment moet focussen, het zijn hele smalle paadjes door het bos met aan beide kanten bomen. En je gaat HARD. Op één kleine valpartij na (zo één die in slowmotion plaats vindt haha omdat je je voeten niet op de grond krijgt) gaat het goed. We maken een tocht van 38 km & ik heb de hele middag een lach op mijn gezicht. Het is supermooi weer vandaag, ‘s avonds eten we glutenvrije pizza, met glutenvrij bier in een rustig parkje in de buurt. Als toetje wacht er thuis een VEGAN magnum (na 3 jaar weer een magnum!) op mij in de vriezer. Als dit geen goede herstelmaaltijd is weet ik het ook niet meer.

Vrijdag

De volgende dag… Zo ik had dat fietsen nogal onderschat haha, tijdens de tocht voelde het totaal niet zwaar en vond ik het prima om wat verder te gaan dan gepland. Maar vandaag heb ik spierpijn, O-VE-RAL. Vooral mijn armen & rug hebben veel moeten stabiliseren op de fiets. Maar ach ik probeer spierpijn altijd maar te voelen en te denken “volgende keer als we gaan fietsen ben ik weer wat sterker 😉 ” Mijn armspieren zijn ook niet echt je van het, dus het is vast goed.

Zaterdag

Nog steeds spierpijn! Oké nu ben ik het wel een beetje zat en ik weet dat beweging kan helpen. Dus ik begin de dag met een glas water & yoga op het vloerkleed. Lekker, je bent direct wakker en daarna kun je voldaan je ontbijt opeten. En inderdaad mijn spierpijn voelt een stuk minder heftig! In de middag fiets ik 21 km op een gewone fiets (!) met een vriendin door een route in Groningen Zuid.

Zondag

Sunday Morning! Deze ochtend begin ik weer met dezelfde yoga workout, het bevalt zo goed dat ik denk dat ik het meerdere keren per week wil gaan doen.

Deze week heb ik de knop omgezet. Ik was zo bezig met mijn hardloopdoel dat het echt frustrerend voelde dat ik steeds ergens last van kreeg (heup, knie). Maar er zijn veel andere leuke work-outs die wat minder zwaar zijn dan hardlopen. Van dansen tot mountainbiken tot tennis. Ik leg de strijdbijl neer en ga bewegen naar wat mijn lichaam aan kan & behoefte aan heeft.

Hoe was jouw sportweek?

Geef een reactie