Easy; ovengroente met een linzenburger

 • 7 min bereiden & 30 min in oven
 • Vegan
 • Glutenvrij

De laatste tijd vind ik het een leuke uitdaging om een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten binnen 20 minuten tot een half uur. En het recept van vandaag is er weer zo één. Super lekker, vol vitaminen en heel lui. Deze ovengroente met linzenburger maak ik vaak als ik echt geen zin heb om te koken. OF! Ik haal patat met vegan mayonaise, dat gebeurt ook wel eens op zo’n dag.

Een linzenburger?

Yes de linzenburger, klinkt niet mega aanlokkelijk misschien maar hij is superlekker! Ik heb hem al bij meerdere supermarkten gezien. Het liefst kook ik zo puur mogelijk maar soms is een bewerkt product toch wel handig. En dit is mijn favoriet! Een goede vlees of vis vervanger.

Ingrediënten 2 personen: 

 • Linzenburgers (per 2 verpakt)
 • 10 (grote) cherrytomaten
 • 400 gr pompoenstukjes, een zakje, het is een luie dag 😉
 • 250 gr geschoonde spruitjes

  Optioneel
 • Een zoete aardappel in stukjes

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Leg wat bakpapier op een bakplaat en voeg de groenten toe (cherrytomaten, pompoenstukjes, spruitjes & zoete aardappel). Besprenkel met een eetlepel olijfolie
 3. Zet in de oven voor 30 minuten, halverwege even goed omscheppen
 4. Bak de linzenburger in 5 minuten gaar in een pan met een beetje olijfolie

Geef een reactie