Mijn sportweek #1

– ????? ??????? –

De afgelopen 5 jaar had ik nooit durven dromen dat ik nu zou schrijven over mijn sportweek. Sporten of überhaupt bewegen was in deze periode namelijk niet vanzelfsprekend. Op mijn 23e kreeg ik een ontsteking in de peesplaat van mijn voet. Mijn blessure ging maar niet over en al snel bleek dat ik niet meer kon hardlopen of basketballen. Terwijl ik eigenlijk altijd 4 tot 5 avonden in de week bezig was met sport.

Eindelijk was het een half jaar geleden zover dat ik mocht beginnen met revalideren. Ik moest helemaal onderaan starten met opbouwen. Met een lichaam wat na 5 minuten al kapot was en een geest die makkelijk, zoals vroeger, 8 km kon hardlopen. Ik zit nog middenin het proces van aansterken maar het is nu al zo’n goede les in goed luisteren naar je lichaam en ook jezelf uitdagen. Heel veel spierpijn hebben, opvlammende pijn en angst. Maar ook vertrouwen dat langzaam groeit. Hoe ik dit (soms frustrerende proces) aanpak lees je nu in mijn eerste sportweek!

Maandag

Vandaag is mijn vader jarig en fiets ik een half uur om een kop koffie te drinken bij mijn ouders in de tuin (gelukkig kan dit nog met afstand!) Ik wandel een half uur met de hond in een parkje vlakbij en ‘s avonds fiets ik weer terug naar huis.

Dinsdag

Tijd voor mijn eerste echte work-out van deze week, ik open een benen & billen workout op mijn laptop en stream het filmpje naar de tv. Het voelt op deze manier alsof je ‘echt’ les hebt. Dit filmpje heb ik nu een paar keer gedaan en ik voel al dat het steeds makkelijker gaat. Wat ik heel motiverend vind. Als afsluiter doe ik mijn fysio oefeningen, ik heb wat last van mijn linkerheup door het hardlopen (schijnt een veel voorkomende hardloopklacht te zijn).

Woensdag

Na een half bakje havermout ga ik hardlopen, ik eet altijd eerst de ene helft, ga hardlopen en bij terugkomst eet ik de andere helft van mijn ontbijt. Hardlopen met een volle buik vind ik het ergste wat er is haha. Wat eten jullie voor een run? Ik loop in totaal 6,8 km, de langste afstand tot nu toe. Op Strava kunnen we elkaar volgen, ik heet daar Margit FoodByMoon.

Donderdag

Nu heb ik wel spierpijn van het sporten 2 dagen achter elkaar. Ik neem een rustdag en wandel alleen een klein rondje in het stadspark.

Vrijdag

Ik doe dezelfde work-out als dinsdag en ook weer mijn fysio oefeningen. Hierna besluit ik dat het vast beter is om af en toe een ander filmpje te kiezen omdat je anders steeds dezelfde spieren traint..

Zaterdag

Het is super lekker weer vandaag dus mijn vriend en ik vertrekken richting de tennisbaan. Na 1,5 uur tennissen begin ik mijn voeten wel te voelen en hoe fijn het ook is om buiten te sporten, stop ik die middag iets eerder. Ik vind tennis zo leuk! Ik denk erover om op les te gaan, als corona voorbij is & als mijn lichaam sterk genoeg is. ‘s Avonds doe ik mijn fysio oefeningen.

Zondag

Deze week heb ik vier keer een work-out gedaan en dat voel ik wel in mijn benen. Op een dag dat ik veel spierpijn heb ga ik wandelen om de stijve spieren “los te lopen” ik heb het idee dat het werkt. Het wordt een wandeling van 30 minuten.

Zodra ik veel binnen zit en niet ga sporten word ik soms wat onrustig en druk in mijn hoofd. Tijdens de lockdown merk ik dat beweging enorm helpt om me goed te voelen.
Hoe zit dat bij jou?

2 Replies to “Mijn sportweek #1”

  1. Fijn om te lezen dat je lichaam het sporten na zo’n lange tijd weer toelaat! Geniet ervan, you got it! xo

    1. Ontzettend fijn dat het sporten weer lukt, ik geniet er elke dag van en ik denk dat dit gevoel altijd zal blijven. Je zult het vast wel herkennen omdat je ook een tijdje een blessure hebt gehad! Zo dankbaar dat je weer kunt bewegen <3

Geef een reactie