Glutenvrij brood met geroosterde kikkererwten

 • 10 min
 • Vegan
 • Glutenvrij

Soms kom ik niet verder dan humus of pindakaas. Heel veel keuze uit broodbeleg is er niet echt als je vegan (glutenvrij+lactosevrij) eet, dacht ik.. Maar niks is minder waar! Probeer deze combinatie eens; avocado, kikkererwten & tomaatjes. Zo lekker! Deze lunch zit vol eiwitten en is een goede herstelmaaltijd na het sporten.

Eiwitrijke lunch

De tip om kikkererwten te roosteren zag ik bij Fitwithmarit voorbij komen. Sinds ik het geprobeerd heb maak ik het meerdere keren per week. Zo lekker! Ik rooster een blikje van 310 gram kikkererwten, ongeveer 1/3 gebruik ik voor de lunch en de rest bewaar ik in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Ingrediënten: 

 • Drie sneetjes glutenvrij brood
 • Halve avocado
 • Blik van 310 gram kikkererwten
 • Peper, zout, paprikapoeder

  Optioneel:
 • 4 cherrytomaatjes
 • Humus naturel

Zo maak je het:

 1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed om in een vergiet
 2. Rooster de kikkererwten in een pan (ik gebruik geen olie), voeg de kruiden toe en bak 10 minuten zodat ze krokant worden. (Of verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de uitgelekte kikkererwten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Voeg de kruiden toe en schuif in de oven voor 20 minuten)
 3. Snijd de avocado door de helft en “prak” de avocado op de broodjes. (met een laag humus) Verdeel de kikkererwten erover (met eventueel wat gesneden cherrytomaatjes). De andere helft van de avocado kun je (met pit) goed bewaren voor de volgende dag. Net als de overige kikkererwten en cherrytomaatjes.

2 Replies to “Glutenvrij brood met geroosterde kikkererwten”

 1. Ziet er goed uit! Dat moeten we maar eens proberen. Loïs en ik kweken avocado’s en dat schijnt een kwestie te zijn van geduld.
  Mijn favo tijdens de lunch: broodje met pindakaas, sambal en komkommer 🙂

  1. Wat leuk van de avocado’s, het vergt inderdaad wel veel geduld om hem goed te laten groeien.
   (het is mij nog nooit gelukt haha) Maar nog specialer als het dan wél lukt!
   Oe klinkt als een spannende combinatie op brood maar soms is dat juist heel lekker.
   Ga het eens proberen:)

Geef een reactie