Mijn sportweek #3

– ????? ??????? –

Mijn derde (niet gemakkelijke) sportweek begon op maandag 27 april oftewel Koningsdag. De weersvoorspelling op mijn Iphone gaf aan dat dit de enige dag zou zijn met zon die week. Nog even van genieten dus! Verder had ik het goede voornemen om ondanks de regen, elke dag even naar buiten te gaan. Ik vertel je of dat is gelukt & hoe ik mezelf weer herpak als het sporten even moeizaam gaat door pijn.

Maandag

De ochtend begint met een (konings)ritje op de fiets. Ik heb met een vriendin afgesproken om een mooie route te fietsen van 1,5 uur. Zij weet een super mooie weg door het bos. Het is warm & ik besluit dat dit het ideale moment is voor mijn witte benen om wat kleur te krijgen.

Dinsdag

Het begin van meerdere dagen regen. Ik start de ochtend met een ontbijtje & na twee uur werken doe ik een home work-out op mijn vloerkleed in de woonkamer. Ik eindig met mijn fysio oefeningen voor mijn heup, deze week mag ik opbouwen in herhalingen. De pijn wordt al minder, het helpt dus enorm om specifiek (kleine) spieren te trainen. Ik wist alleen nooit hoe!

Woensdag

Regen! Ik heb om 09.00 afgesproken met een vriendin om te gaan wandelen in een bos. We twijfelen heel even maar besluiten gewoon een joggingbroek aan te doen als “regenbroek” en op de fiets te stappen. Na een half uur fietsen zijn we er, kan de kletsnatte joggingbroek uit en wandel ik met een droge spijkerbroek het bos in. De rest van de ochtend regent het niet meer & het is een heerlijk begin van de dag.

Donderdag

Ik start mijn dag bij fysio om 08.00 uur. Ik vind het altijd lekker om mijn afspraken zo vroeg mogelijk te plannen. Een stok achter de deur om écht om 7 uur mijn bed uit te gaan. De afspraak is fijn, we bespreken de pijn in mijn voet dat is toegenomen de afgelopen 2 weken. Ik uit mijn frustratie en we maken een plan. ‘s Middags loop ik mijn boosheid eruit bij een run van 6KM. Na het hardlopen heb ik geen pijn meer & is mijn baal-gevoel weg. Wat sporten kan doen qua emoties verbaast me elke keer weer.

Vrijdag

Na een dagje werken & het huis schoonmaken ga ik hardlopen. Het wordt een run van 5 KM met een pace van 5:36. Ik denk dat dit het snelste rondje is tot nu toe. Tof om te zien dat je vooruit gaat qua afstanden en tijden. Dit vind ik echt het leuke aan Strava. Soms voelt het niet alsof mijn lichaam sterker wordt door de pijn in mijn voet die vaak terugkomt. Maar door de statistieken van de hardloop-app krijg je een goed beeld van je progressie. Ik ben van maximaal 2 minuten hardlopen naar 40 minuten gegaan. In ongeveer 6 maanden.

Zaterdag

Zaterdag doe ik niet zoveel, ik wandel even naar het centrum en dat is het wel.

Zondag

De twee biertjes van de avond ervoor voel ik niet vandaag. Wat top is, normaal merk ik het al (hoofdpijn) na het drinken van 1 drankje. Ik fiets samen met mijn vriend naar hetzelfde bos als woensdag & we maken een super fijne wandeling in de zon & bij thuiskomst heb ik nog één laatste zelfgebakken vegan koekje. Snel tijd voor een nieuwe baksessie.

Zo dit was geen makkelijke sportweek. Ik zou graag helemaal zonder pijn in mijn voet willen bewegen maar dat is nog (lang) niet het geval. Maar even goed uithuilen, oefeningen van de fysio & gewoon weer gaan rennen, helpt! Ik heb er weer zin in deze week. Hoe ging het bij jullie?

Fijne week!

2 Replies to “Mijn sportweek #3”

  1. Goed bezig!! Bij toename voetpijn, wanneer is dat? ‘s Ochtends met name na t opstaan?

    1. Dank! Ja ‘s ochtends inderdaad bij het opstaan, maar ook wanneer ik gedurende de dag veel bewogen heb
      (iets teveel belast) of bij stress wordt het soms ook erger. Herkenbaar misschien?

Geef een reactie