Mijn Sportweek #4

– ????? ??????? –

Waar mijn vorige sportweek eindigde, begint deze week helaas hetzelfde. Ik heb meer pijn in mijn voet tijdens het lopen. Afgelopen week was het daarom tijd om te onderzoeken wat mijn lichaam nodig heeft en bezig te gaan met alles wat ik geleerd heb de afgelopen vijf jaar in mijn herstelproces. Ik neem je mee in mijn sportweek & vertel je elke dag een tip wat mij helpt om pijn onder controle te krijgen en te blijven bewegen.

Maandag

De week begint met een brainstormsessie voor mijn website. Daarna zit mijn hoofd zo vol en voel ik me niet echt productief (door veel nadenken & nog weinig resultaat! Dat komt altijd later…) Dus ik besluit een home workout te doen & mijn fysio oefeningen voor mijn heup. ❥ Is het zo’n dag dat je je totaal niet productief voelt? Ga sporten! Dan heb je in ieder geval één ding goed gedaan 😉 Ik ben altijd trots op mezelf als ik heb gesport.

Dinsdag

Na een hele dag binnen zitten werken, trek ik mijn hardlooplegging aan en ga ik samen met mijn vriend naar buiten. Hij rent voorop en omdat ik hem wil bijhouden loop ik veel sneller dan normaal. Doordat hij elke paar minuten schreeuwt dat ik het kan & dat het niet zo ver meer is, dat ik m’n ademhaling onder controle moet houden, kracht moet zetten vanuit mijn benen.. Loop ik veel sneller dan normaal. ❥ Ga met iemand samen trainen en laat je coachen, iemand die sneller is kan voor je lopen of naast je fietsen. Op deze manier kun je uitbreiden qua kilometers of snelheid.

Woensdag

Het een rustdag en om mijn benen los te maken fiets ik een uur. Door de snelheid van gisteren heb ik last van mijn knie (denk ik). Ik merk dat het me direct onzeker maakt (bang voor nog een blessure). ❥ Ik zet mijn pijn & de belasting van de afgelopen dagen op papier, hierdoor krijg ik goed overzicht en kan ik de pijn wat meer rationaliseren in plaats van er angstig van te worden.

Donderdag

Ik doe een home workout en wat oefeningen. Ik zoek een filmpje op waarbij de knie zo min mogelijk wordt belast. Dus geen squats & lunges bijvoorbeeld. ❥ Pas je training aan op hoe je lichaam voelt die dag. Is een bepaalde plek gevoelig? Train dan een ander deel van je lichaam.

Vrijdag

Ik fiets vandaag in totaal 1,5 uur naar mijn ouders en via een omweg weer naar huis. Het zonnetje schijnt en dit is echt even genieten. ❥ Fietsen is een prima vorm van beweging.

Zaterdag

Runday! Dacht ik… na 3 KM begint de pijn in mijn knie weer op te spelen. Dus de rest van de route loop ik terug naar huis. Dit is iets wat ik vroeger heel moeilijk zou vinden maar.. ❥ Ik probeer nu meer naar mijn lichaam te luisteren, als ik echt pijn heb ik stop ik.

Zondag

Ik doe mijn fysio oefeningen op het vloerkleed in de woonkamer en verhuis daarna naar het balkon. Ik eet deze lekkere lunch. ❥ Daarna is het tijd op mijn spieren los te stretchen & te mediteren voor een paar minuten.

Dit was hem dan. Nog niet pijnvrij maar wel lekker veel bewogen. Komende week ga ik weer verder met opbouwen. Ik ga op zoek naar knie versterkende oefeningen & onderzoeken welke rol je gedachten hebben bij pijn. Ik denk dat veel mensen het herkennen dat je angst voelt bij bewegen als je een blessure hebt (gehad). Volgende week meer 🙂

Een fijne (sport)week!

4 Replies to “Mijn Sportweek #4”

  1. Knap, zoals je doorzet. Het proces gaat met vallen en opstaan, he!! Het is nooit een rechte lijn, er zitten altijd curves in♒️
    Heel goed om door te zetten? maar ook naar je lichaam te luisteren?

    1. Klopt! Het proces gaat echt met vallen & opstaan. En je weet dat een herstelproces zo gaat. Maar ondanks al je kennis blijft het soms moeilijk om weer op te staan wanneer het weer even wat minder gaat. Maar gelukkig krijg je na een tijdje steeds meer de ervaring dat als je doorzet?? het weeer beter gaat en pijn uiteindelijk weer minder wordt✨

  2. Heel herkenbaar & goede tips! Ik vind het altijd lastig aanvoelen wanneer ik teveel van mijn lichaam vraag. Heb toevallig diezelfde vrijdag ook gefietst! Heerlijke beweging met amper belasting voor je benen :)!

    1. Ik vind dat ook nog altijd lastig. Het wordt vaak duidelijk wanneer ik al teveel gedaan heb & dat zich uit in meer pijn. Maar ik denk dat het de kunst is om dan even creatief te zijn. Dus inderdaad lekker gaan fietsen! In plaats van een zware workout. En lief zijn voor jezelf. Soms helpt het ook om op youtube rekoefeningen op te zoeken voor de plek waar ik last van heb (het wisselt bij mij nogal). Snel samen fietsen!?

Geef een reactie