Krokante broodjes met hummus en avocado

 • 10 min bereiden
 • Vegan
 • Glutenvrij

De komende tijd zal ik wat vaker simpele recepten delen, je kunt het eigenlijk niet eens een écht recept noemen. Het zijn simpele ideeën voor een makkelijk ontbijt of een snelle lunch. Alles is vegan, gluten-en lactosevrij. Ik wissel veel af qua eten in de middag, vorige week kon je bijvoorbeeld lezen hoe ik mijn lunch soms een dag van te voren maak.

Hummus, avocado, spinazie ♡

Zo’n fijne combinatie vind ik dit. Vandaag deel ik een andere lunch die ik regelmatig ter plekke in de middag maak. Geen voorbereiding dus, soms is dat ook gewoon lekker snel. Eigenlijk is het heel simpel maar te lekker om niet te delen. Hopelijk kun je er wat inspiratie uit halen!

Ingrediënten: 

 • Glutenvrij brood (van Schär bijvoorbeeld)
 • Hummus naturel of pompoen
 • Handvol spinazie
 • Avocado
 • Peper en zout

Zo maak je het:

 1. Rooster de broodjes kort in een pan zonder olie, zodat ze lekker krokant worden
 2. Besmeer de sneetjes brood met een laag hummus en snijd de avocado in dunne plakjes. Beleg met eerst een laag hummus en daarna de avocado. Top de broodjes af met spinazie met eventueel wat peper en zout.

2 Replies to “Krokante broodjes met hummus en avocado”

 1. Zo simpel en ziet er toch heerlijk uit!!

  1. Ik vind het een super lekkere combinatie! Kan natuurlijk ook met “gewoon” brood!

Geef een reactie