Snelle vegan & glutenvrije lunch

 • 10 min
 • Vegan
 • Glutenvrij

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je snel een glutenvrije & vegan lunch kunt maken. Aangezien “normaal brood” geen optie meer is moet je wat creatiever zijn. Ik leg je uit hoe ik het aanpak iedere dag & je vindt hieronder een makkelijk en snel recept.

Snel & gezond lunchen

Ik ben een echte brood lover, ik ben dan ook best trots dat ik nu 1,5 jaar geen “normaal brood” heb gehad. Maar ik ga wel op zoek naar alternatieven. Mijn bezoek aan de Glutenvrije Winkel in Amsterdam laatst was al een groot succes. Helaas woon ik in Groningen & is het hier moeilijker om een goed brood alternatief te vinden. Soms maak ik de ovenbroodjes van Schär maar het liefst niet te vaak omdat hier veel conserveermiddelen inzitten. Vaak sleep ik mijn Tupperware bakjes overal mee naar toe en maak ik mijn lunch een dag van te voren. Door het eten van een voedzame lunch zit je langer vol en ga je minder snacken. En het is ook gewoon heel lekker! ↓

Ingrediënten: 

 • Rijst voor 3 personen
 • 400 of 600 gram wokgroente (Chinees of Thais)
 • Chilisaus
 • Peper en zout

Zo maak je het:

 1. Wanneer ik een gerecht maak (bijvoorbeeld deze Vegan Rode Curry) maak ik extra rijst voor de komende dagen als lunch.
 2. In de middag (als ik toevallig thuis ben) of de avond van te voren bak ik 400 of 600 gram groente gaar op hoog vuur. Soms een teentje knoflook erdoor voor de smaak, maar als ik weinig tijd heb sla ik dit over
 3. Ik maak de bakjes klaar voor meestal 3 dagen, wat zout en peper en chilisaus erover en je hebt een gezonde lunch!

  ★ Ik gooi zo min mogelijk eten weg, de tomatensoep was van de avond ervoor en paste er prima bij.

Geef een reactie