Podcast over aanhoudende pijnklachten

Wat als je last hebt van aanhoudende pijnklachten? Afgelopen zomer was ik te gast bij de podcast van fysiosportief Fysiotherapie Groningen waar ik voor het eerst vertelde over mijn revalidatieproces van de afgelopen jaren. Ik schrijf al langer over pijn en de verbinding tussen lichaam en geest maar ik had er nog nooit live over verteld. Luister mee en krijg een kijkje in de wereld van pijn, de medische kant en het gedeelte waar maar weinig over gesproken wordt: de psychosomatiek.

Want pijn heeft invloed. Op alle vlakken van het leven. Terwijl de impact van pijn vaak verstopt is. We hebben het er niet over. Pijn raakt werk, sociale interacties, hobby’s, sporten en vaak nog wel veel meer. Alle lagen van het leven tellen mee als je het hebt over pijn. Pijn zorgt voor woede, verdriet, verlies en rouw. Als je al deze lagen afpelt vind je soms ook antwoorden. Juist als je verder kijkt dan alleen je klacht. Daarom deel ik mijn verhaal.

In deze podcast hoor je hoe ik ontdekte waar mijn pijn vandaan kwam. Er was vijf jaar voor nodig. Om mijn antwoorden te vinden. En ieder heeft hierin zijn eigen weg. Sneller oplossen is niet altijd beter. Maar ik gun mensen die last hebben van aanhoudende pijnklachten wel het verder kijken. En niet enkel het belichten van de fysieke kant die er is. Een mensenleven bestaat echt uit zoveel meer.

Je luistert de podcast via Youtube of Spotify:

Ik vond het speciaal om erbij te zijn, dank Frederik SikkemaRobert van der Noord en Leon Meijer voor het mooie gesprek!

One Reply to “Podcast over aanhoudende pijnklachten”

  1. […] pauze. Geen werk, geen sociaal leven, geen sport. Ik kende het al van alle jaren daarvoor door de blessure en toch was het niet minder moeilijk.Opkrabbelen. Ik maak er ondertussen maar een sport van. Eerst […]

Geef een reactie