Glutenvrij lunchen in Amsterdam

Het is soms best een uitdaging om uit eten te gaan en een gerecht te bestellen zonder gluten, lactose en het liefst ook geen vlees. Maar het kan! Vorige week was ik een paar dagen in Amsterdam. Avonden met familie, vrienden en overdag werken in onbekende koffietentjes. Uiteindelijk heb ik ook veel met een boek op de bank gelegen door de griep. Maar toch was het een fijne week & heb ik mijn favoriete restaurants op een rijtje gezet ↓

10X GLUTENVRIJ LUNCHEN IN AMSTERDAM

Mastino V

“The art of plantbased & vegan pizza” Is de slogan van deze overheerlijke pizzeria, nou naar mijn mening is dit heel goed gelukt. Alle pizza’s zijn glutenvrij & vegan, er is daardoor veel keuze. En zelfs voor mensen die wel gewoon gluten en vlees eten, is dit een aanrader. Mijn vriend vond dit één van de lekkerste pizza’s ooit! En hij eet gewoon alles 😉
Bilderdijkstraat 192 H, Oud West

PIQNIQ

Broodjes, salade, soep, quiche en taartjes, alles is wat kleiner van formaat zodat je van alles wat kunt proeven. De serveerster loopt snel langs en gooit twee blokjes op de tafel. Met daarop de allergieën die ik net had aangegeven. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt maar hoe handig is dit! Je hebt veel keuze uit gluten- & lactosevrije broodjes, koffie, soepen en taartjes.
Lindengracht 59, Jordaan

SLA

Een lekkere goedgevulde maaltijdsalade die je eventueel zelf kunt samenstellen. Biologisch, plantaardig, vegan en vaak glutenvrij! Gezond & handig om mee te nemen. De duidelijke allergenenkaart maakt het kiezen een stuk makkelijker.
Overal in Amsterdam

Bagels en Beans

Hier ging ik vroeger al heen. Door de glutenvrije bagel & alle gezonde salades blijft dit een fijne keuze. Bagels & Beans zit door heel Nederland, bijna in elke stad.
Overal in Amsterdam

Beter & Leuk

Alles wordt vers bereid met bio-, seizoens- en lokale producten. Vega, vegan & glutenvrij.  “Een gezonde levensstijl maakt het leven zoveel mooier. En niet alleen in ons eten maar ook met onze andere producten voeren wij deze bewuste levensstijl door” 
1e Oosterparkstraat 91, Oost

De Glutenrvijewinkel

Hier heb ik het allerlekkerste verse glutenvrije brood ooit gegeten, ik schreef een hele blog over De Glutenvrijewinkel, die lees je hier. Helaas woon ik zelf in Groningen. Maar ben je in de buurt; het is een aanrader!
Pretoriusstraat 37, Oost

Lou Lou Pizzabar

Heerlijke pizza’s met glutenvrije bodem! Kies een pizza zonder kaas & je eet gluten-en lactosevrij. Door de combinatie van sojameel, rijstmeel, aardappelmeel met een gistingsproces van natuurlijke suikers heb je het gevoel dat je een normale pizza eet. LouLou garandeert een volledige glutenvrije omgeving.
Weesperzijde 42A, Oost

Malaysian Restaurant Wau

Lekkere curry’s in een gezellig drukke straat met veel leuke eettentjes. Wij zaten buiten op het kleine terras maar binnen is het ook knus met overal kleine lichtjes. Personeel denkt fijn mee met allergieën (in het engels) en is super aardig. Ze zijn gespecialiseerd in gluten- en lactosevrij Maleisisch eten.
Zeedijk 35, Centrum

Coffee and Coconuts

Een grote lichte ruimte met lounge- en zitplekken. Een duidelijke kaart, bij elk gerecht staat of het vegan, glutenvrij of vega is. Gezellig, hip & lekker eten! Het is wel een beetje weinig voor grote eters & het is er vaak druk.
Ceintuurbaan 282, De Pijp

Venkel

“Local products, lovely salads”Ruime keuze uit maaltijdsalades met biologische seizoensgroenten van boeren uit de buurt. Gezond, voedzaam & vullend met een duidelijke allergenenkaart. 
Albert Cuypstraat 22, de Pijp

Zaterdag in de trein richting Amsterdam voel ik me al niet top fit. Als we er zijn plof ik eigenlijk direct op de bank. Ik begin in een nieuw boek “Zen keuzes maken” van Rients R.R. Ritskes. Zo had ik me het weekend niet voorgesteld maar als ik me er bij neerleg is het ook wel lekker. Even niks:)

Door de griep heb ik wat minder restaurants bezocht. De foto hierboven is van afgelopen zomer. Ik ging eten met mijn broers bij Malaysian Restaurant Wau. Een aanrader! Met zelfs glutenvrij bier 😉 

Daarna stapten we op de fiets en gingen we met het pondje richting Noord. Na een rondje fietsen belanden we uiteindelijk bij Pont 13 om wat drankjes te drinken tijdens de warme zomeravond. De oude pont is omgebouwd tot restaurant en je kijkt uit over het IJ (foto rechts). 

Van Augustus weer terug naar vorige week, november met kou en regen. Zondagavond voel ik me weer wat beter & heb ik een gezellige avond met familie. Eten, praten, dansen. Woensdag is alweer de laatste avond, vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht over de stad. Ik eet een bowl van SLA.

De laatste middag besluiten we naar de Pijp te gaan om koffie te drinken en te lunchen bij Coffee and Coconuts. Gezellig, knus en toch nog even Amsterdam in geweest.

Donderdagmiddag is het tijd om naar huis te gaan. Met mijn gele koffer sta ik in de lift van het hotel. Bij thuiskomst staat mijn tweede grote liefde op ons te wachten; Moon☽

Wat is jullie favoriete lunchplek in een andere stad?

2 Replies to “Glutenvrij lunchen in Amsterdam”

  1. Heerlijke plekjes zo te lezen!! ?
    Wat fijn, zo’n overzicht!

    1. Ja he?! Snel maar weer eens naar Amsterdam!

Geef een reactie