De glutenvrije winkel

Een tijdje terug was ik bij mijn broer en zijn vriendin in Amsterdam-Oost. Toen we wat boodschappen gingen halen voor de lunch kwamen we langs de Glutenvrije winkel Amsterdam. Hier konden we niet voorbij lopen natuurlijk, het was tijd voor een eerste bezoek!

Mijn ervaring…

Even een note vooraf; in verband met Corona is de winkel elke dag geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.30 tot 13.00. Je kunt het makkelijkst telefonisch bestellen zodat de bestelling voor je klaar gezet kan worden. Check voor meer informatie de website.

Van de buitenkant zag het er al direct gezellig uit. En eenmaal binnen werd ik eigenlijk alleen maar meer enthousiast. Zoveel keuze uit veel verschillende glutenvrije producten. Koekjes, cornflakes, pasta, noodles, ketjap en mijn favoriete onderdeel van de hele winkel; het zelfgebakken BROOD!


Op mijn verjaardag 7 april eet ik precies 1,5 jaar lang gluten- en lactosevrij. En eigenlijk heb ik deze gehele periode nooit echt lekker brood kunnen vinden. Ik maak vaak verschillende soorten lunches en heel af en toe gooi ik wat afbakbroodjes in de oven maar niet te vaak omdat de voedingswaarden van voorverpakte broodjes niet ideaal zijn.

Dus terug naar het brood van de Glutenvrije winkel Amsterdam. Ten eerste had ik de keuze uit veel verschillende soorten broden wat al een luxe was. Ik koos voor het Kokosbrood, de kokos wordt gebruikt als bindmiddel en voor de structuur. En het was echt genieten, zo lekker! De structuur, de smaak, alles eigenlijk. Het proeft ontzettend vers en je kunt het zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer.

Maar dan komen we direct bij het enige nadeel. Ik ben lang (1.87 om precies te zijn) en ik eet veel. Dit brood was eigenlijk na 2 dagen lunchen al op. En zoals iedereen waarschijnlijk weet zijn glutenvrije producten vaak niet goedkoop. Dus het is maar goed dat ik in Groningen woon en zo heel af en toe een lekker brood kan halen wanneer ik in Amsterdam ben 🙂

Ps. De koekjes waren ook een succes en hebben ook niet lang in de kast gelegen. Na Corona maar weer eens richting Amsterdam…

Eat cake for breakfast

Geef een reactie