Mijn sportweek #5

– ????? ??????? –

Een nieuwe sportweek waar hardlopen nog steeds moeizaam gaat door de pijn in mijn knie. Ik ga opzoek naar andere vormen van beweging die minder belastend zijn, met succes! Lees verder hoe ik voor het eerst andere (hilarische) workouts probeer….

Maandag

De week begon met heel veel huiswerk voor mijn schrijfopleiding. Maandagavond moeten alle geschreven stukken op Dropbox staan en ik begin eigenlijk standaard te laat. Wat echt zonde is want het is zoveel leuker om op tijd te beginnen. Een goed voornemen. Tijd om te sporten was er niet echt deze dag.

Dinsdag

Yes tijd voor een run! Na mijn snelle hardloopsessie (pace van 5:09) van die week ervoor kreeg ik last van mijn linkerknie. Vandaag weer voor het eerst proberen om langzaam eens te kijken hoe ver ik kom. Uiteindelijk wordt het 5 kilometer maar vraag me niet hoe. De pijn is zeker niet weg, volgende week heb ik gelukkig een afspraak bij de fysio staan.

Woensdag

Ik sta weer klaar op mijn vloerkleed, voor de tv om een youtube workout te doen. Ik blijf dit zo leuk vinden! Het voelt alsof ik echt les heb en met fijne muziek vliegt de tijd voorbij. In m’n eentje vind ik het véél zwaarder dan als er iemand voor mij “staat” die alles voordoet. Ik doe daarna braaf mijn heup, kuit & knie oefeningen. Haha het worden steeds meer fysio oefeningen. Dat hoort bij opbouwen blijkbaar, alles gaat wel een keer pijn doen.

Donderdag

Tijd voor een rustdag, ik werk hard aan mijn blog en aan nieuwe plannen. Aan het eind van de middag fiets ik naar het Paterswoldsemeer om een meditatie te doen op een stijger aan het water. Ik word wat raar aangekeken door fietsers maar daarna voel ik me lekker ontspannen.

Vrijdag

Dagje schoonmaken, huiswerk maken (op tijd dus deze keer!) & een blog online zetten. ‘s Avonds ga ik samen met mijn vriend basketballen bij een pleintje in de buurt. We vertrekken pas om half 9 maar het is nog superlang licht. Love it!

Zaterdag

We starten het weekend met een home workout op het vloerkleed. Ik sta weer braaf voor de tv. Ik ben benieuwd of mannen dit ook op deze manier doen haha want mijn vriend vind het niks en verzint gewoon alle oefeningen zelf..

Zondag

This is a first! Ik doe een dans workout via youtube. Ik heb behoorlijk spierpijn van zaterdag en om mijn lichaam een beetje los te krijgen heb ik direct zin om te bewegen in de ochtend. Deze workout doe ik niet voor de tv maar in de slaapkamer, haha te bang dat iemand mij ziet. Want geloof me, mijn uitvoering ziet er lang niet zo uit als op het filmpje.. Maar je gaat echt lekker zweten & je wordt er echt HEEL vrolijk van!

2 Replies to “Mijn sportweek #5”

  1. Nou die dance workout staat morgen op de planning bij mij: lijkt me echt heel leuk!!

  2. Leuk!! Ik ben heel benieuwd hoe je hem vindt! Ik starte mijn zondag vorige week met een dans workout en de rest van de dag was ik vrolijk haha. Madfit heeft er 2 van allebei een kwartier, ik deed eerst deze in de link & daarna de 90’s workout, ook heel leuk haha!

Geef een reactie