5 dagen Texel

– ???????? ??????? –

It’s Monday! Precies een week geleden zat ik nu op de boot richting Texel. Van maandag tot en met vrijdag heb ik lekker genoten van het eiland. Daarom vandaag geen recept online maar lees je over het genieten van boeken lezen, schrijven, de zee, zelfzorg (een bad EN een sauna!), family-time, hardlopen & gezond eten op vakantie.

Monday
Maandag word ik opgehaald met de auto en vertrekken we naar Den Helder. Met de auto gaan we de boot op en in ongeveer 15 minuten rijden we de boot alweer af; we zijn op Texel! Ik ben benieuwd, het is de eerste keer. Het huisje staat in het dorp De Koog, vlakbij het strand. We maken dan ook direct een mooie strandwandeling & YES ik voel weer wat een golvende zee en de wind door je haren met je doet. Het is een fijne wandeling van 5 km, terwijl het langzaam donker wordt.

Tuesday
Na een trage start, met mijn “eigen” havermout-ontbijt wat ik altijd meeneem van huis, beginnen we aan een wandeling in De Sluftervallei. Een gebied dat in directe verbinding staat met de Noordzee en na een storm geheel onder water kan komen te staan. Een super mooie wandeling, de prachtige natuur lijkt soms haast een maanlandschap, met ver uitgestrekte grijze vlakten, echt heel mooi om te zien. Het waait ontzettend hard deze week & ik merk dat ik ontspan en steeds meer in het moment kan zijn.

Wednesday
De dag begint met hardlopen in de ochtend. Door het bos, over het strand en weer terug door de duinen naar het huisje. Door de mooie omgeving loop ik iets verder dan normaal, in totaal 7 KM. De langste afstand tot nu toe sinds mijn blessure. Ik voel lichtjes wat pijn in mijn benen maar ondanks de stijfheid voelt het goed. Stiekem ben ik trots dat ik deze afstand heb gelopen. Na afloop spring ik onder de douche en probeer ik alvast goed voor mijn spieren te zorgen door een sauna sessie te nemen (die zit in dit huisje, heerlijk! Samen met een bubbelbad waar ik eigenlijk nog meer fan van ben). Aan het einde van de dag, vlak voordat de zon onder gaat maak ik nog een wandeling over het strand terwijl de zon onder gaat. Zoveel mogelijk de zee opzoeken & in bad gaan is mijn missie voor deze week. (Conclusie van vandaag: ik wil ECHT een bad in mijn volgende huis).

Thursday
Het is de laatste volledige dag hier op Texel. Ik maak een wandeling van 4 km over het strand en in het bos. Het waait gigantisch, de rest van de middag is er ook regen en zit ik (wederom) in bad. Daarna pak ik mijn laptop er eens bij. Terwijl naast mij aan de tafel fanatiek spelletjes worden gedaan, schrijf ik deze blog. Vanavond weer lekker koken & lezen in de Flow die ik heb meegenomen.

Friday

De dag begint met een moeizame 5 km hardlopen over het strand. Het waait nog steeds zo hard dat ik stiekem weer uitkijk naar hardlopen in de stad. Ik kom voor mijn gevoel haast niet vooruit. Vandaag gaan we weer naar huis. Wat een heerlijke week was dit. Ik kan iedereen zo’n week aanbevelen, als je de mogelijkheid hebt. Op een eiland heb je niet zoveel nodig om te ontspannen. Of eigenlijk heb je juist heel weinig nodig. Een boek, een wandeling, gezond eten.. Het brengt je echt even weer terug naar jezelf. Dat we een bad & een sauna hadden was heel luxe en heerlijk maar eigenlijk is de zee & het strand al genoeg om je hoofd leeg te maken. Af en toe even je hoofd leeg maken, zo belangrijk en toch vergeet ik het soms. Lekker nagenieten van deze vakantie & nu thuis ook weer lekker aan de slag!

Op de boot

Genieten van de wind, de golvende zee & de zoute lucht

Easy! Eigen havermout mee & groente + zoete aardappel uit de oven

Sluftervallei, maanlandschap

7 KM hardlopen met pauze & genieten van het uitzicht

Doei zee tot snel ❥

Geef een reactie