4 dagen Amsterdam

Slapen in de Jordaan, lunchen bij lekkere glutenrvije restaurants, bijkletsen met familie & vrienden, vintage shoppen & heel veel wandelen door onze mooie hoofdstad. Vorige week woensdag vertrok ik vier dagen naar Amsterdam voor een kleine vakantie. Een bijzondere.

Na een onwennige treinreis met een mondkapje, kom ik woensdag om 9 uur ‘s avonds aan in Amsterdam. Het is nog heerlijk licht en het is al een feest om van het station de Jordaan in te wandelen. Via alle grachten lopen we naar ons hotel wat vlakbij de negen straatjes zit.

Donderdagochtend word ik wakker met dit uitzicht op de gracht. Ik sta direct op om een ontbijtje te maken. Ik kies altijd voor een hotel met een waterkoker op de kamer zodat ik zelf m’n havermout kan maken. Scheelt weer gedoe om een glutenvrij ontbijt te zoeken en daardoor kun je lekker direct op pad.

We wandelen een heel stuk in de Jordaan en de negen straatjes. In de middag lunchen we bij Pluk. Ik eet deze Poke Bowl met een Smoothie.

In de avond hebben we gereserveerd bij Mastino V. Een glutenvrije én vegan pizzeria. Dit klinkt al top. En dat was het ook. De pizza’s, het biertje & de vegan cheese cake. Echt alles was lekker. Een aanrader dit!

Het was de eerste keer uit eten sinds maanden. En het lijkt wel alsof ik van alles extra veel geniet. Even op een andere plek zijn, lekker buiten huis lunchen of uit eten. Het voelt alles behalve vanzelfsprekend.

Ik geniet iets minder van het slapen haha, deze foto is van vrijdagochtend, ik ben net wakker na 2 nachten slecht slapen. Het is een heerlijk hotel maar buurman kerk gaat elk half uur af met een heel klokkenspel. Om 2 uur ‘s nachts krijgen we gewoon de slappe lach omdat de wildste muziekjes worden gespeeld. En ik geloof dat ik het niet meer gewend ben om ergens anders te slapen. Maar dat haal ik later wel weer in! Eerst weer lekker aan de wandel.

In de middag lunchen we bij Piqniq. De serveerster loopt snel langs en gooit twee blokjes op de tafel. Met daarop de allergieën die ik net had aangegeven. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt maar hoe handig is dit! Je hebt veel keuze uit gluten- & lactosevrije broodjes, koffie, soepen en taartjes. Genieten ♥

Vrijdagavond gaan we bij mijn broer op visite, hij is jarig en het is de eerste keer dat mijn hele familie weer bij elkaar is. Momenten die heel speciaal zijn nu. We zagen de zon onder gaan met elkaar en hebben roti gegeten op het balkon.
Zaterdag was onze laatste dag in Noord-Holland. Er was een surprise party voor een vriendin georganiseerd. Ik heb er geen foto’s van maar het was heel speciaal om hier bij te kunnen zijn. Nu weer lekker in Groningen en zoals altijd na een vakantie (ookal is het maar vier dagen blijkbaar) geniet ik weer van mijn eigen huis.

Geniet van het lekkere weer deze week! ♥

Geef een reactie