Bring your own!

Afgelopen zomer, eind augustus loop ik in Utrecht. Ik houd van dit soort dagen, een andere stad ontdekken en echt even met elkaar weg zijn. Winkels in & uit, koffie drinken, rondjes lopen en mooie plekken zien. Samen met mama. De roze muur hierboven kwamen we tegen aan het eind van de middag. De geheel onbekende afkorting lijkt op de beginletters van mijn website. Dus daar sta ik dan schaapachtig te poseren aan de zijkant van het cafe, tussen de gele kozijnen in.

Een week Amsterdam

Ik heb het altijd lekker gevonden om even weg te zijn, van mijn eigen huis, van mijn eigen stad. Het zorgt voor nieuwe inspiratie, een nieuwe flow. Wanneer ik weer terug ben in Groningen voelt alles altijd anders aan. Afstand nemen, ruimte creëren en loslaten van oude patronen. Waar ligt mijn focus nu? Waar wil ik naar toe. En vooral; zien en waarderen wat ik al heb.

Komende week ben ik weer even weg van huis. Een week in Amsterdam. Veel van mijn vrienden zijn vanuit Groningen naar het Westen verhuisd en mijn twee broers wonen er ook. Een paar dagen zit ik in het huis van mijn vriendin. Tijd voor gezellig koffie drinken, lunchen en uit eten gaan. Op zoek naar leuke glutenvrije & vegan tentjes dus! Pluk, Venster 33, Sla of Coffee & Coconuts. Om maar iets te noemen.. Tips zijn altijd welkom!

En de roze muur?

Food B.Y.O blijkt te staan voor Bring Your Own. Ik heb het toch maar even opgezocht voordat ik misschien iets geks online zet. Ik kende dit begrip niet. Je mag je eigen eten meenemen naar het café. Je kunt een drankje bestellen en ondertussen gewoon een hap nemen van je eigen salade, broodjes of wat dan ook. HOE LEUK.
In ieder geval handig als je allergieën hebt en vaak weinig van de kaart mag eten. En ideaal als je niet zoveel geld wilt uitgeven maar nog wel moet lunchen! (foto: gemaakt bij Cafe de Zaak, in hartje Utrecht).

Ik ben benieuwd of anderen al wel gehoord hebben van dit soort cafés.
Zou jij gebruik maken van Bring Your Own Food?

Geef een reactie